Parkering när du besöker Göteborg

Parkering Göteborg har många parkeringsplatser både i centrala staden och i utkanterna - allt för att du ska kunna parkera efter olika behov.

Hitta parkering där du vill

Göteborg växer så det knakar och flera parkeringar försvinner, tillfälligt eller permanent, på grund av alla bygg- och infrastrukturprojekt.
Men det betyder ju inte att det inte finns några parkeringar alls!

Så här hittar du besöksparkering

Vi har många centralt belägna parkeringsplatser i Göteborg, där kanske Heden och P-hus Focus är de mest kända. Men vi har också parkeringar i anslutning till andra intressepunkter, som fritidsanläggningar, kultur och bad.

Du hittar parkeringsplatser genom att använda parkeringskartan på webben eller i kartan som finns i appen Parkering Göteborg.

OBS! Appen Parkering Göteborg har ett så kallat gästläge där du hittar parkeringar, vad det kostar och information om kollektivtrafik i närheten utan att behöva skapa ett konto eller registrera betalinformation.

Så här hittar du elladdning

Vi har laddstationer på många av våra parkeringar, du kan ladda via appen Parkering Göteborg eller på laddstationer från Göteborg Energi. På länken nedan ser du var du kan ladda och mycket mer.

Vi har samlat all information om elladdning här

Så här hittar du pendelparkering

Sedan några år ansvarar trafikkontoret för pendelparkeringar inom Göteborgs Stad. Antalet parkeringar och platser utökas kontinuerligt. På pendelparkeringarna får du stå som mest 24 timmar på vardagar. Under helgen får du stå från fredag kväll till måndag morgon.

Här hittar du information om pendelparkeringarna