Avgiftsparkering

Parkering Göteborg har många parkeringsplatser för dig som bor i eller
besöker Göteborg. Det finns flera sätt att både hitta och betala din parkering.

Hitta parkering

Genom att använda vår parkeringskarta på webben eller i appen Parkering Göteborg kan du se var det finns parkeringsplatser i stan. Appen kan du använda i ett så kallat gästläge, då kan se du var det finns parkeringar, vad den kostar och hur kollektivtrafiken går i närheten. Du behöver inte registrera något bankkort till appen om du bara vill se var det finns parkeringar.

Betala parkering

Du har fler val att betala parkering - välj det som passar dig bäst..

Appen Parkering Göteborg

Den enklaste sättet att betala och det betalsätt som fungerar på alla parkeringar är appen Parkering Göteborg. I appen finns smarta funktioner som gör det lättare att hitta och betala parkering. För att använda betalfunktionen i appen behöver du registrera ett bankkort och koppla till ett registreringsnummer.

Betalautomat

De flesta av våra betalautomater tar kreditkort, bensinkort med chip och mynt. Notera att våra automater drivs av solpaneler vilket gör att det kan ta några sekunder innan displayen kommer igång.

Sms

För att använda vår SMS tjänst behöver du ha ett konto hos oss, det skapar du enkelt via Mina sidor. Där registrerar du sedan det fordon du vill parkera med och ett betalkort med chip och som är öppet för internetbetalning. Läs mer här om hur du startar och avslutar parkering med SMS

Behöver du ladda bilen?

Vi har samlat all information om elladding på Parkering Göteborgs parkeringar på en egen sida. Klicka här

Pendelparkeringar i Göteborg

Sedan några år ansvarar trafikkontoret för pendelparkeringar inom Göteborgs Stad. Antalet parkeringar och platser utökas kontinuerligt. På pendelparkeringarna får du stå som mest 24 timmar på vardagar. Under helgen får du stå från fredag kväll till måndag morgon. Här kan du läsa om var pendelparkeringarna finns