Tips till dig som kör större fordon

Har du husbil, husvagn eller buss och ska parkera i Göteborg? Då finns det några saker du bör tänka på. 

Var du får parkera ditt fordon beror på hur det är registrerat hos Transportstyrelsen.

  • Fordon som är registrerade som personbil får stå på vilken parkeringsplats som helst som är skyltade för personbilar - så länge alla fyra däcken ryms inom en och samma ruta. Du får inte använda platsen till något annat än parkering.
  • Fordon som är registrerade som buss får endast parkera på angiven plats oavsett storlek på bussen.
  • Du som har husvagn eller släp får du stå på personbilsskyltade parkeringar. Men, om du parkerar och använder två markerade rutor, behöver du lösa biljett för båda. Lägg båda biljetterna väl synliga i framrutans vänstra hörn.
    Om du däremot parkerar på en grusyta utan markerade rutor, räknas ditt ekipage som ett fordon och du betalar bara för ett.
Tänk på...

... att det alltid är skyltarna på plats som gäller! Här ser du hur länge du får stå och vad det kostar.

Var finns det parkering?

Medicinaregatan Norra

Vi har 17 stycken nya ställplatser på parkeringen vid Medicinaregatan. Du får stå max 48 h och betalar via appen Parkering Göteborg. El finns inte.

Parkeringen ligger nära spårvagns- och busshållplatsen Medicinaregatan där du snabbt tar dig vidare till centrala stan, Liseberg, Slottskogen och Linné.

Så här hittar du Medicinaregatan

Ställplats Klippan

På Klippan finns sex platser för husbilsparkering utan el och med en maxtid på 48 h.

Parkeringen ligger med utsikt över Göteborgs hamninlopp, Röda Sten och i charmiga stadsdelen Majorna. Bredvid ligger färjeläget Klippan som tar dig med Älvsnabben till Hisingen och vidare in till centrala Göteborg. 5 minuters promenad finns bussar och spårvagnar som kan ta dig in till centrala Göteborg, Slottskogen eller mot Södra skärgården.

Så här hittar du till Klippan

Lisebergs ställplats Skatås

Lisebergs Ställplats Skatås för husbilar ligger i ett naturskönt och mycket vackert området nära Lisebergs nöjespark och centrum i Göteborg. Anläggningen erbjuder 37 husbilsplatser med el och är säsongsöppen. Ställplatsen är belägen i en av Göteborgs mest populära områden, Delsjöområdet cirka tre kilometer öster om Göteborg. Till Lisebergs nöjespark och centrum tar du dig enkelt med spårvagn.

Avgiften betalas i parkeringsautomat på området och ni väljer om ni vill stå i 12 eller 24 timmar. Anläggningen sköts av Lisebergsbyn Kärralund som ligger precis nedanför backen och området bevakas av patrullerande nattvärdar. Läs mer på Lisebergs hemsida

Så här hittar till Skatås