Två kollegor kontoret 2020-10-22

Antonio och Christian slutade - men kom tillbaka

Antonio är Verksamhetsutvecklare och Christian är Strategisk upphandlare. De har en sak gemensamt och det är att båda två har slutat hos oss - men ångrade sig!

Berätta först vad gör ni på jobbet!

- Jag arbetar med inköp och upphandling av varor, tjänster och byggentreprenad. Det är viktigt att det upphandlas enligt gällande lagstiftning och det är mitt ansvar att säkerställa att det görs på rätt sätt, säger Christian.
- Mitt nya uppdrag är att samordna och utveckla våra ekonomiska processer, så att de både fungerar i dag och i framtiden. Ett exempel är att se till så vårt ekonomisystem levererar vad vi behöver, både på ekonomiavdelningen men även i den övriga verksamheten, flikar Antonio in.

Vad är roligast?

- Jag har möjlighet att jobba med medarbetare från alla avdelningar, vilket är roligt då jag lär mig mer om vad alla gör på bolaget samtidigt som jag kan hjälpa till med min kunskap. Behovet är stort och brett, ena dagen handlar det om upphandling av konsulter och andra dagen realtidslösningar, hissreparationer eller linjemålningar, säger Christian.
- Och jag kan bara hålla med, säger Antonio. Bredden och de omväxlande uppgifterna, och så kollegorna förstås.

Ni har båda slutat men börjat på Göteborgs Stads Parkering igen. Hur var det?

- Jag slutade förra hösten och upplevde direkt på min nya arbetsplats att jag var ganska låst och styrd i min position vilket inte fungerade för mig. Så när jag fick möjlighet att komma tillbaka nappade jag direkt. Här uppmuntras jag till och med till att påverka hur rollen och mitt ansvar utvecklas. Dessutom är beslutsvägarna korta och det händer mycket hela tiden vilket är roligt. Precis som Antonio säger är kollegorna också en stor anledning till att jag ville komma tillbaka, berättar Christian.
- Ett stort plus med att komma tillbaka är att jag har möjlighet att involvera mig och leda arbetet inom vissa viktiga frågor. Samtidigt är det korta beslutsvägar, precis som Christian säger, och att bolaget har en stark framåtriktning och en företagskultur där man hjälps åt och löser saker. Och så märkte jag att jag hade en väldigt bra relation till min chef, hon fanns nära och stöttade mig vilket jag tycker är viktigt för att kunna göra ett bra jobb, avslutar Antonio.