2017-09-18

Fler toppmoderna betalautomater på gång

Under våren sattes 700 moderna och solcellsdrivna betalautomater ut av Parkering Göteborg. Nu är det snart dags för 300 till inne i city. Tanken är att det ska vara klart i slutet av november för att underlätta julhandeln.

De nya betalautomaterna började sättas ut i mars i år, främst i ytterområdena. Nu är det dags för centrala Göteborg. Efter det kan kunder även i city betala med fler kort, till exempel Visa och Mastercard, på samtliga automater. Närmare hälften av de nya betalautomaterna tar också mynt.
De nya digitala betalautomaterna har många mervärden, till exempel är de solcellsdrivna, informationen finns på flera språk, och de bidrar med datainformation till stadens gemensamma parkeringsledningssystem.

På lite sikt ger de nya betalautomater än fler möjligheter. De kan bli en del av en framtida övergång till biljettlöst system, genom till exempel betalning via registreringsnummer. De kan också styra andra tjänster, och ge bättre statistiskt underlag för att styra resvanor och minskad söktrafik.

Starten för bytet till de nya automaterna är planerad till tisdagen 19 september.