2022-05-31

Kort utan chip utgår

Från 1 juni 2022 kommer det endast vara möjligt att betala med kort kopplade till Visa, Mastercard och American Express i Parkering Göteborgs betalautomater. Det betyder att kort utan chip, exempelvis bensinkort, inte längre accepteras som betalmedel.

Som vi informerade om i en nyhet den 28 februari, kräver betaltjänstlagen en säkerhetsnivå som kort utan chip inte lever upp till. Kort med chip är alltså ett säkrare sätt att betala på. I samband med att ett avtal med vår betalleverantör löper ut under maj 2022, har vi därför inte ställt krav på hantering av kort utan chip i det nya avtalet. 

I november 2020 lanserade Parkering Göteborg en ny tjänst under namnet Tjänsteparkering. Tjänsten togs fram för att möta behovet hos anställda som vill parkera i tjänsten med hjälp av appen och därmed slippa hantering av kvitton. Med Tjänsteparkering kan företaget betala de anställdas parkering på faktura – ett smidigt alternativ för dig som tidigare betalat med ett ochippat kort.
Läs mer här: Tjänsteparkering | Parkering Göteborg

Att betala i vår betalapp Parkering Göteborg är ett smidigt sätt för dig som är privatperson att helt slippa att betala med kort i automat.