2023-05-08

Laddning och parkering i samma app!

Göteborg Energi och Parkering Göteborg har flyttat betalningen för laddning till appen Parkering Göteborg. Detta innebär att parkering och laddning på cirka 40 parkeringar med totalt 850 laddpunkter kan hanteras i samma app.

Överenskommelsen innebär att Parkering Göteborg tar över betallösningen för parkeringsplatsernas normalladdare, upp till 22 kilowatt så att elbilsförarna har möjlighet att starta laddning och parkering samtidigt i samma app.

- Laddning och parkering ska vara enkelt och våra kunder har efterfrågat den här förändringen under en längre tid. Därför känns det naturligt att betalningen för normalladdning på parkeringsplatser nu flyttar in i Parkering Göteborg-appen, säger Carolina Brännström, produktansvarig laddning, på Göteborg Energi.

- För att ladda bilen behöver du parkera, därför ser vi en stor koppling mellan parkering och normalladdning då de flesta parkerar under längre tid, säger Johan Olofsson, affärsutvecklare på Parkering Göteborg.

- Nästa steg är att göra det enklare att ladda för alla som inte har möjlighet att ladda där man bor, med mer hållbara tjänster som att ladda på tider då det är låg beläggning på laddarna. Nya betalningslösningar för företagskunder är också på gång för lansering i slutet av 2023, säger Johan Olofsson.

Vad gäller Göteborg Energis snabbladdare, 50 kilowatt och över, kommer den nuvarande lösningen med betalning i appen Ladda din elbil, att vara kvar.

– Vi satsar också stort på fler snabbladdningspunkter och ökad tillgänglighet för våra snabbladdare, säger Carolina Brännström.

Här hittar du parkeringsanläggningar, där du startar laddning och betalar i appen Parkering Göteborg. Förändringen gäller normalladdning, upp till 22 kilowatt, på Parkering Göteborgs anläggningar. 

 

Kontaktuppgifter för pressmeddelanden

Cecilia Erdalen, presschef på Göteborg Energi, 070-466 04 28, 
cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

Mia Malmstedt, kommunikationschef på Göteborgs Stads Parkering, 0767-24 35 81,
mia.malmstedt@p-bolaget.goteborg.se