2019-09-30

Medarbetarporträtt - Almir, planeringsledare

Almir är parkeringsvakten som bytte sida och blev ansvarig för just – parkeringsvakter.
- Nu säger folk alltid ”fråga Almir”, de vet att jag kan frågan från båda sidorna, säger han.

1 december 2015 klev Almir in på bolagets kontor som anställd för första gången.

- I mer än tio år hade jag jobbat med övervakning på Securitas och ansvarade för de områden som Göteborgs Stads Parkering hade och jag jobbade dagligen med bolagets medarbetare. Jag kände därför nästan hela bolaget redan innan jag hade börjat. 

Så skillnaden var inte så stor även om det var två helt olika arbetsgivare?
- Nej, jag tycker inte det. Kollegorna tyckte det var bra att jag kom från ”utsidan” eftersom det innebär att jag hade en annan typ av erfarenhet, bland annat så kunde jag ju varenda adress. Jag blev liksom en länk mellan bolaget och vaktbolagen.

Och han blev snabbt ansvarig för korttidsövervakningen.
- Haha, jag kunde ju i princip få inlogg och börja jobba. Det passade mig perfekt, jag kunde redan det mesta och dessutom gillar jag att improvisera och det fick jag göra här.

En vanlig dag på jobbet behöver Almir ha koll på vad alla kunderna behöver, vad som händer i stan och vilka evenemang som är på gång och som påverkar parkeringarna. Han har också löpande kontakt med parkeringsvakterna.

- De är ju våra ögon på plats. Det som kanske inte är exakt så som det ska vara, det är de först att se- Då återkopplar de till mig som ska se till att problemen blir åtgärdade. De är en stor del av vårt varumärke eftersom de möter våra kunder hela tiden.

- Vi vill ju helst inte att någon ska få kontrollavgift, alltså måste vi se till att det är lätt att göra rätt. Då är vakternas input helt ovärderlig. Jag är liksom lite spindeln i nätet som både får in och ska ge vidare information så allt blir rätt.

Det roligaste med jobbet då?
- Det är att man aldrig vet vad om händer i morgon. Jag utvecklas hela tiden, får improvisera för att hitta nya lösningar. Det är spännande att få bemöta kunderna, man blir lite av psykolog också!

När han inte jobbar fiskar han, eller promenerar i skogen. Fast det som tar mest tid är att vara fotbollstränare i Häcken där han tränar barn och ungdomar mellan 6 och 15 år.
- Jag har faktiskt tränat två landslagsspelare, Liam Mekic och Sebastian Tipura. Det är verkligen roligt!