2020-09-24

Vi jobbar med att hålla rent i våra anläggningar året runt

Förra veckan var det Håll Sverige Rent-dagen 2020 – en del av den globala rörelsen World Cleanup Day som går ut på att frivilliga plockar skräp över hela världen. På Parkering Göteborg jobbar vi med att hålla våra parkeringshus och parkeringsplatser rena och snygga året om.

Anette Olsson är planeringsledare på avdelningen Parkeringsservice och berättar:

- Vi arbetar varje dag med att hålla rent i våra parkeringshus och på våra parkeringsplatser. Vi  plockar skräp och maskinsopar både på ytorna och  runt omkring. Vi ställer ut papperskorgar där det behövs och där de gör mest nytta. Vi städar också trapphusen och putsar fönster i p-husen flera gånger om året.

Varje april-maj gör vi också en större vårstädning i alla våra p-hus. Det är ett planeringsarbete som startar redan i januari. Ytterligare en positiv effekt av att vi är ute och håller rent i våra anläggningar är att vi kan upptäcka fel eller skador och kan åtgärda dem i ett tidigt skede.

Varför är det viktigt att det är rent och snyggt?

- Det är viktigt eftersom det bidrar till upplevelsen och trivseln i Göteborg, vilken Parkering Göteborg är en del av. Men också för kundens säkerhet, eftersom vi vet att en ren och fräsch parkeringsplats bidrar till en känsla av trivsel och trygghet. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga på våra anläggningar.