2020-03-05

Vi söker en verksamhetsutvecklare ekonomi

Har du en stark drivkraft för att uppnå resultat och utveckla processledning inom ekonomi? Vill du arbeta med verksamhetsutveckling där du får möjlighet att utveckla bolaget framåt. 

Vad kan ett parkeringsbolag göra för att skapa en hållbar, tillgänglig och attraktiv stad? En hel del, har det visat sig här i Göteborg. Nu söker vi en person som kan fortsätta driva vår ekonomiavdelning framåt. Har du en stark drivkraft för att uppnå resultat och utveckla verksamhetens processledning inom ekonomi?

Vi söker dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling hos Göteborgs Stads Parkering där du får möjlighet att utveckla bolaget framåt. 

Ansvarsområde

I arbetet kommer du att arbeta aktivt med att utveckla och effektivisera bolagets ekonomiprocesser, där fokus kommer att ligga på digitalisering, effektiva arbetsrutiner. Arbetet kommer att till stor del vara i projektform och fokus i rollen ligger på att identifiera utvecklings- och effektiviseringsmöjligheter inom såväl processer som system. Tjänsten är både operativ och strategisk och på såväl helikopterperspektiv som detaljnivå. 

Som person kommer du att ha stor möjlighet att påverka både avdelningens arbete och din egen utveckling. Tillsammans med övriga ekonomer på avdelningen kommer du att arbeta med att utveckla verksamheten vidare inom ekonomisystem och ekonomiadministrativa processer. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid och det ingår att självständigt kunna utreda och ta fram beslutsunderlag. 

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Ansvara för bolagets ekonomiprocesser och säkerställa kvalitet och effektivt arbetssätt
  • Utveckla ett effektivt arbetssätt i redovisningen vid implementering av nya kundavtal och affärsmodeller
  • Säkerställa kvalitet och ett effektivt arbetssätt gällande transaktions- och intäktsflöden i gränssnittet mellan försystem och redovisningen.
  • Strategisk resurs i att utarbeta en ny ekonomistyrningsmodell för bolaget, samt till ekonomichefen i så väl löpande arbete som utvecklingsarbete
  • Projektleda utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet
  •  Resurs i det dagliga ekonomiarbetet vid arbetstoppar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi.
Du har också mångårig erfarenhet från kvalificerad ekonomisk redovisning, gärna från offentlig verksamhet. 
Då vi är i en intensiv fas av utveckling och digitalisering krävs att du har god vana och förståelse av ekonomi- och IT-system, samt tidigare erfarenhet av implementering av ekonomisystem eller liknande. Du har också vana av att leda förändringsarbete på ett strukturerat sätt och brinner för utveckling. Erfarenhet av Agresso, Proceedo eller Hypergene är meriterande.

Som person är du en flexibel person som tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är noggrann, gillar att genomföra saker i ett stundtals högt tempo och har lätt att förstå sammanhang. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av avdelningens samlade uppgifter. Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket, och du kan på ett enkelt sätt förklara komplexa frågor och ekonomiska sammanhang.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansök nu

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petra Pettersson på 0733-434629 eller petra.pettersson@randstad.se
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan senast den 5 april.