Historia

I femtio år har vi arbetat med att göteborgarna ska kunna hitta en parkering och betala för den tid deras bil står där. Och det gör vi fortfarande. Men staden och vår omvärld förändras - och vi med den.

Bilarna, fotgängarna, cyklisterna och alla de som reser kollektivt har blivit fler. Göteborg är mycket större än staden och dess centrum – och det märks. Om vi vill ha ett Göteborg som är tillgängligt och välkomnande även i framtiden behöver vi arbeta hållbart och använda digitaliseringen till att göra våra resor enklare och smidigare.

Därför har vi utvecklat vår app, Parkering Göteborg, som hjälper till med att planera hur resan görs bäst, var det finns ledig parkering och hur man kan byta till hyrcykel, spårvagn eller kanske buss. Det har blivit enklare att betala och du behöver inte veta i förväg hur länge du behöver parkera.

Idag handlar vårt jobb inte bara om bilar och om betalningar - vi arbetar mest med människor som bor runt Göteborg, arbetar här eller är på besök.

Det handlar om treåringen som ska hämtas på förskolan, 85-åringen som ska till tandläkaren, korplaget som har match på Heden och tonårsgänget på väg till Summerburst. Eller snickaren som lastar av gipsskivor, Kungsbackafamiljen som ska shoppa, flyktingen som ska lära sig svenska, kvinnan som ska göra strålbehandling eller bokcirkeln som träffas i Vasastan.

Hundratusentals människor – och alla har de mål med sin resa
Bio, lunchdejt och rehab. Hemtjänst, hockey och tvåskift. Skolgång, körsång och yoga.

Jo, Göteborg är allt det. Och vi är med och skapar rörelse mellan husen.