SDF parkeringstillstånd

Tar du bilen till jobbet och behöver ett parkeringstillstånd? Från 1 januari ska du som är anställd i stadsdelsförvaltning i Göteborgs Stad och vill parkera på stadens mark beställa ditt parkeringstillstånd hos Parkering Göteborg. 

Kommunfullmäktige har beslutat att staden ska ha samordnad parkering med ett stadengemensamt förhållningssätt. Vi ska ha en marknadsanpassad, rättvis och likvärdig personalparkering i staden. 

Parkeringstillstånden levereras cirka 10 dagar efter beställning och du kan när som helst göra din beställning.
För att ansöka om tillstånd behöver du först skapa ett konto. Läs noga instruktionerna nedan - det kan vara så att du redan har ett konto som du kan använda! Olika personer behöver olika information. Läs den som passar in bäst på dig.

Beroende på några faktorer behöver olika personer olika information för att ansöka. Därför har vi delat upp instruktionerna i tre filer:

HYRKUND: Information till dig som behöver SDF-tillstånd och som hyr, eller vid något tillfälle har hyrt, parkering privat av Göteborgs Stads Parkering
HYRKUND_Så skaffar du p-tillstånd hos Parkering Göteborg.pdf

APPKUND: Information till dig som behöver SDF-tillstånd och som någon gång har använt appen Parkering Göteborg
APPKUND_Så skaffar du p-tillstånd hos Parkering Göteborg.pdf

HELT NY KUND: Information till dig som behöver SDF-tillstånd och som aldrig har använt appen Parkering Göteborg eller hyrt parkering privat av Göteborgs Stads Parkering
NY KUND_Skapa konto och ansök om p-tillstånd.pdf

Priset på parkeringstillstånden varierar från 320 kr/mån - 480 kr/mån beroende på stadsdelsförvaltning.