Våra parkeringserbjudanden

Göteborg växer så det knakar och mark som har använts för parkering behövs nu till att bygga stad. De parkeringsplatser som finns behöver därför användas på ett klokt sätt och av så många som möjligt. Det är anledningen till att vi successivt går från förhyrda till parkeringstillstånd.

Många förhyrda står tomma under stora delar av dygnet eftersom ingen annan än den som har platsen får använda den. Det är olyckligt när vi samtidigt vet att många behöver parkering.
Det är också anledningen till att vi löpande omvandlar de förhyrda platserna till tillståndsparkering.  Här nedan kan du läsa mer om våra erbjudanden:

Parkeringstillstånd

Med ett parkeringstillstånd får du parkera på valfri ledig plats inom området det gäller för. Med parkeringstillstånd har vi möjlighet att samnyttja platserna över dygnet, eftersom människor har behov av att parkera på olika tider.
Hur mycket det går att samnyttja är olika från område till område. Vi gör löpande beläggningsmätningar för att se till att alla ska få en plats.

Tillstånd är billigare än förhyrd plats. Vill du redan nu byta till tillstånd så går det bra på de flesta av våra parkeringsområden. Du hittar våra aktuella erbjudanden här på hemsidan

Vi har dygnstillstånd samt på vissa parkeringsplatser även natt- och helgtillstånd. 

Med ett digitalt parkeringstillstånd

  • behöver du inte oroa dig för att tappa bort eller att glömma byta ut ditt tillstånd
  • kan du snabbt och enkelt i appen flytta det till en annan bil
  • är du snällare mot miljön

Du kan se och hantera ditt tillstånd direkt i appen Parkering Göteborg. Om du använder olika bilar kan du snabbt och enkelt flytta tillståndet till den bil du för dagen använder.  

Har du inte appen, kan du ladda ner den här:

Ladda ner appen Parkering Göteborg från App Store 
Ladda ner appen Parkering Göteborg från Google Play 

I och med att vi under våren 2019 lanserat vår företagsportal går även våra företagskunder med parkeringstillstånd successivt över till digitala tillstånd under året.

Förhyrd plats

En förhyrd plats innebär att du hyr en egen numrerad plats. Numera har vi mycket få områden kvar där vi erbjuder nya kunder förhyrd plats. Vi rekommenderar i stället parkeringstillstånd som ofta blir billigare. 

Hur ansöker jag om en plats?

För att se var det finns platser, priser och vilka villkor som gäller klickar du på Hitta parkering och söker fram den plats du är intresserad av.

Du behöver även skapa ett konto hos oss. 

Mer information om hur du skapar ett konto finns här! 
NY KUND_Skapa konto och ansök om p-tillstånd.pdf

Anställd inom förvaltning

Om du är anställd inom Göteborgs Stad och behöver parkera vid ditt arbete kan du läsa vidare här hur du beställer parkeringstillstånd.

Boendeparkering på gator

Är du intresserad av boendeparkering, ansöker du om detta på trafikkontoret.