Tillstånd för dig som arbetar i förvaltning

Du som är anställd i förvaltning i Göteborgs Stad och använder privat bil ska beställa ditt parkeringstillstånd hos Parkering Göteborg.

Beslut från kommunfullmäktige

Politkerna har beslutat att staden ska ha samordnad parkering med ett stadengemensamt förhållningssätt. Vi ska ha en marknadsanpassad, rättvis och likvärdig personalparkering i staden. 
Det finns två sätt som du kan parkera i tjänsten, antingen med din privata bil eller med tjänstefordon. Här nedan ser du vad som gäller för just dig!

Använder du förvaltningens tjänstebil i arbetet?

Du behöver inte längre papperstillstånd i tjänstebilen. Det är numera digitalt och kopplat direkt till bilen. Det här tillståndet gäller klockan 00-24. Du ser vilka adresser du får parkera på i giltighetsbilagan.
SF GS FS Tjänste.pdf

Använder du din privata bil och behöver tillstånd?

Ditt parkeringstillstånd gäller på samtliga adresser som finns i giltlighetsbilagan. Det vill säga, det är samma adresser oavsett om du jobbar på stadsdels-, grund- eller förskoleförvaltning. Det här tillståndet gäller klockan 00-24 under din arbetstid.
Giltlighetsbilagan finns under Min sida

Först behöver du skapa ett konto

OBS! Du kanske redan har ett konto hos Parkering Göteborg. Läs instruktionerna nedan och välj det alternativ som passar dig bäst.

Du som hyr eller hyrt p-plats:

Information till dig som behöver tillstånd till  förvaltning och som hyr, eller vid något tillfälle har hyrt, parkering privat av Göteborgs Stads Parkering.
HYRKUND_Parkeringstillstånd för dig som jobbar i förvaltning.pdf

Du som använder appen Parkering Göteborg:

Information till dig som behöver tillstånd till förvaltning och som någon gång har använt appen Parkering Göteborg.
APPKUND_Parkeringstillstånd för dig som jobbar i förvaltning.pdf

Du som är helt ny kund:

Information till dig som behöver tillstånd till förvaltning och som aldrig har använt appen Parkering Göteborg eller hyrt parkering privat av Göteborgs Stads Parkering.
NY KUND_Parkeringstillstånd för dig som jobbar i förvaltning.pdf