Invända mot en kontrollavgift

Att invända mot kontrollavgift gör du enkelt via formuläret nedan - fyll i alla obligatoriska fält. Dessa ärenden hanteras inte via telefon, mejl eller besök.

Formulär för att invända

Med det här formuläret invänder du mot kontrollavgifter som utfärdats av Göteborgs Stads Parkering.
OBS! Du ska inte betala kontrollavgiften innan du har fått svar från oss.

Tänk på detta:

  • Om du får en påminnelsefaktura eller ett inkassokrav utan att först ha fått ett beslut från oss, är det viktigt att du kontaktar oss omgående.
  • Uppge gärna mejladressen du har kopplat till ditt konto hos oss så kan vi handlägga ditt ärende snabbare. Om du uppger mejladressen så är det viktigt att du säkerställer att du får en bekräftelse via mejl på att vi mottagit ditt ärende. Om du inte fått någon bekräftelse, vänligen kontrollera ditt skräppostfilter och kontakta oss därefter om du saknar bekräftelsen.
  • Du behöver inte bifoga en bild på din kontrollavgift, det räcker att du anger debiteringsnummer som står högt upp på din kontrollavgift.
  • Om du angett din mejladress får du beslutet via mejl. I annat fall skickas beslutet via post. Eventuella betalningskrav vid utebliven betalning skickas alltid till den registrerade fordonsägaren.

Titta på den gula lappen så ser du vem den kommer från
Har du fått en parkeringsanmärkning från Göteborgs Stad ska du först betala beloppet, sedan överklaga till polisen.

You can find a form in English here if you want to appeal against a parking fine.