2022-04-12

Vi söker en Finans- och affärscontroller

Har du flerårig erfarenhet av arbete med inriktning på lönsamhetsanalys, affärsupplägg och transaktioner? Sök rollen som Finans- och affärscontroller hos oss!

Arbetsbeskrivning

Med intäkter på en halv miljard, drygt 15 miljoner transaktioner per år och en investeringsportfölj på 2,5 miljarder hjälper du oss att fatta de kritiska besluten.

Det är ingen hemlighet att det händer mycket i Göteborg. Staden står för sin största omvandling någonsin och vi deltar som aktiv part i flera av de byggprojekt som planeras och förverkligas. Samtidigt har vi en löpande verksamhet med ca 35 000 kundinteraktioner per dag. Det gör oss till en spännande och dynamisk arbetsplats där vi behöver din hjälp att fatta de stora besluten vi står inför.

Kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet av arbete med inriktning på lönsamhetsanalys och gärna erfarenhet av affärsupplägg och transaktioner. Du är utbildad civilekonom. Investeringsprojekt är ofta komplexa med flera aktörer och frågor som gränsar till redovisning, moms, och skatt. Därför ser vi gärna att du har kunskap inom dessa områden.

Du bör vara affärsinriktad, lyhörd, strukturerad och ha bra analytisk förmåga. Du har ett kommunikativt arbetssätt: du kan involvera kollegor och sprida engagemang såväl som att utmana och påverka andra på ett positivt sätt. Det är också viktigt för oss att du har en helhetssyn och delar våra värden nytänkande, pålitliga och lyhörda. Vi sätter stort värde på din samarbetsförmåga då du kommer att samarbeta med andra nyckelpersoner både inom och utanför bolaget. Det är också viktigt att du
innehar ett gott självledarskap och uppskattar självständigt arbete.
Du rapporterar till chefen för Marknad och affärsutveckling och har nära samarbete med bolagets Ekonomichef.

Ansvarsområde

Vi vill att du tänker långsiktigt. Din roll blir att analysera och planera för bolagets finansiella förmåga och lönsamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Upprätta 10-åriga ekonomiska scenarier utifrån befintliga och kommande affärer.
  • Ansvara för bolagets 10-åriga investeringsplan. Där behoven kommer ifrån verksamheten och stadens strategiska utbyggnadsplan.
  • Göra konsekvensanalyser av upprättade investeringskalkyler och scenarier avseende lönsamhet, värdering, redovisning, moms och skatt.
  • Upprätta lönsamhetskalkyler vid investering samt upprätta alternativa scenarier.
  • Kalkylera lönsamhet vid ingång av nya affärer och tjänster samt följa upp fattade beslut.
  • Ta fram beslutsunderlag och presentera i olika beslutsform.
  • Analysera befintlig intäkts- och kostnadsmassa med utgångspunkt från avtal, kunder, område, anläggning, erbjudande, etcetera.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Pettersson på petra.pettersson@randstad.se. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 21 april.

Gör din ansökan på Randstads hemsida.