Hitta och betala parkering

Under varumärket Parkering Göteborg finns det ca 71 000 parkeringsplatser både i centrala staden och i utkanterna.

Hitta parkering där du behöver

Göteborg växer så det knakar och flera parkeringar i centrala staden försvinner, tillfälligt eller permanent, på grund av alla bygg- och infrastrukturprojekt. Vi bygger också nya parkeringar, både tillfälliga och permanenta lösningar.

Hitta plats att parkera

Vi har flera centralt belägna större parkeringsplatser i Göteborg, där kanske Heden, Ullevi, Valhalla och P-hus Focus är de mest kända. Men vi har också parkeringar i anslutning till andra intressepunkter, som fritidsanläggningar, kultur och bad.

Du kan hitta parkeringsplatser genom att använda parkeringskartan på webben eller i kartan som finns i appen Parkering Göteborg.

OBS! Om du laddar ner Appen Parkering Göteborg kan du använda appen i ett så kallat gästläge för att hitta parkering, vad det kostar och information om kollektivtrafik i närheten utan att behöva skapa ett konto eller registrera betalinformation.

Behov av att ladda bilen

Många parkeringar har laddstationer, både Parkering Göteborgs egna eller Göteborg Energis. Mer information om var du kan ladda bilen

Pendelparkering

Sedan några år ansvarar stadsmiljöförvaltningen för pendelparkeringar inom Göteborgs Stad. Antalet parkeringar och platser utökas kontinuerligt. På pendelparkeringarna får du stå som mest 24 timmar på vardagar. Under helgen får du stå från fredag kväll till måndag morgon. Mer information om pendelparkeringar