Buss kör förbi Kapellplatsen 2022-07-04

Köp din västtrafikbiljett i appen Parkering Göteborg

Du vet väl att det går att köpa din biljett till spårvagnen eller bussen direkt i appen Parkering Göteborg? Perfekt för dig som kombinerar ditt resande, parkera bilen och res vidare till din slutdestination!

Göteborgs Stads Parkering och Västtrafik har sedan 2019 haft ett samarbete för att skapa förutsättningar för ökad tillgänglighet och ett ökat hållbart resande i Västra Götaland. Detta innebär att det går utmärkt att köpa en västtrafikbiljett i parkeringsappen i samband med att du startar din parkering. Allt samlat på ett ställe!

Med parkering och kollektivtrafikbiljetter i samma app gör vi det enklare att kombinera resor och göra mer hållbara val där bilen inte tas hela vägen fram till målpunkten. 

Så här gör du! Öppna appen Parkering Göteborg, gå till ”Tjänster” i menyn och klicka på Västtrafik-knappen. Följ sedan instruktionerna.

I dagsläget går det att köpa enkel- och dygnsbiljetter i parkeringsappen eftersom de flesta av våra kunder använder kollektivtrafik som ett komplement till bilresan. Vi utvärderar dock ständigt vilka tjänster och funktioner vi eventuellt kan lägga till. Alla Västtrafikbiljetter finns i appen Västtrafik To Go.