2018-07-02

Lyckat samarbete skapar nya parkeringsplatser i centrala Göteborg

Göteborg ska vara en tillgänglig stad. För att möta parkeringsbehovet i samband med att parkeringsplatser försvinner samarbetar Got Event och Göteborgs Stads Parkering för att möjliggöra nya parkeringar i centrala lägen. Under sommaren öppnas 80 nya besöksplatser vid Ullevi, viket är ett första steg i att bättre nyttja centralt kommunägda ytor för flera behov.

Göteborg växer och utvecklas och med det förändras förutsättningarna för parkering. Flera centrala parkeringsytor försvinner vilket påverkar näringslivet och besöksnäringen i centrala staden. Got Event och Göteborgs Stads Parkering har därför inlett ett samarbete där de två kommunala bolagen arbetar tätt tillsammans med att skapa förutsättningar för nya parkeringar i områden där befintlig parkering försvinner till förmån för stads och infrastrukturprojekt.

- Ett tillgängligt Göteborg är en förutsättning för att skapa en attraktiv stad. Självklart ska vi som kommunala bolag alltid se möjligheterna att dra nytta av varandras styrkor för att bidra till tillgängligheten, säger Maria Stenström, vd Göteborgs Stads Parkering.

- Som evenemangs- och arenabolag är vi vana att arbeta flexibelt utifrån evenemangens olika behov. Det känns väldigt bra att kunna utveckla samarbetet med Göteborgs Stads Parkering än mer och tillsammans förbättra tillgängligheten till Göteborg. Besökaren kommer via P-Appen enkelt att kunna se när platserna är lediga, fortsätter Lotta Nibell, vd Got Event.

De nu aktuella nya parkeringsplatserna öppnas för besökare den 24 juli och nås med infart från Levgrensvägen, vid Ullevi. Platserna har närhet till både hållplats Ullevi Södra samt Styr & Ställ-station vid Åvägen vilket möjliggör att besökarna smidigt kan fortsätta sin resa in i staden. Platserna är även viktiga för tillgängligheten till evenemangsområdet.

Platserna är de första i en gemensam satsning där Got Event och Göteborgs Stads Parkering nu arbetar tillsammans för att se möjligheterna att skapa nya parkeringsplatser på ytor som Got Event förfogar över.