2019-01-01

Medarbetarporträtt - Jessika, planeringsledare

Jessika är skräckfilmsnörden som blivit ”parkeringsorakel” som hon säger. Hon har jobbat med övervakning sedan hon började på bolaget för 17 år sedan.

- Jag är en problemlösare och älskar att göra det så bra som möjligt för kunderna.

Hon var 32 år gammal och bodde tillfälligt hos föräldrarna ”ute i skogen i Bohuslän” efter att ha flyttat hem från London.
- Kontrasten var rätt stor för att uttrycka sig försiktigt. Jag längtade till en stad, säger hon.

Efter ett tag fick hon jobb på ett bemanningsföretag och kom på intervju för och fick ett vick på kundtjänst för en som var mammaledig.

-  Sedan tog det bara tre, fyra månader så blev jag erbjuden en fast tjänst på kundtjänst övervakning. Min titel numera är planeringsledare och innebär i praktiken att jag är kontaktperson för våra affärspartners och vaktbolag för de här frågorna.

Vad gör du om dagarna då?
- Ja du, typ allt! Våra affärspartners ringer mig om frågor om juridik, skyltar, fordonsflytt, vad som krävs för att skapa en ny parkering och tusen andra saker. Sedan får jag oerhörda mängder frågor internt från alla. Den tredje stora uppgiften är att jag är sammankallande för en grupp som ska se till att vi får det gjort som vi lovar att vi ska göra.

Hon är en problemlösare av rang, oavsett var frågorna kommer från.
- Det finns inget som är så roligt som när jag överträffa folks förväntningar. Jag tycker verkligen om det.

Vad krävs det för att göra ditt jobb?
- Nummer ett är att man behöver väldigt hög social kompetens och kunna konsten att anpassa sig efter den man pratar med för tillfället. Man behöver älska att lösa problem men också kunna balansera önskemål från kunden och de ramar vi har som kommunalt bolag och all den juridik som finns runt de här specifika frågorna.

Även om jobbet ibland är stressigt så trivs hon bra här.
- Jag kan ärligt säga att jag inte en enda gång under 17 år har tänkt att jag inte vill gå till jobbet. Det är väl en bra värdemätare, tänker jag. Och kollegorna trivs jag fantastiskt bra med.

Och sen var det det här med skräckfilmerna som kanske behöver förklaras?
- Haha, jag är supernörd! Jag älskar sci-fi och skräckfilm. En av de bästa filmerna någonsin är Alien, den har betytt oerhört mycket för mig. Jag tycker om att se film på bio, men också att gå på mässor.

Skräckfilmsmässor alltså?
- Ja, del tycker nog att det är skämsigt men det bryr jag mig inte om. Här kan man träffa skådisar, få autografer och köpa nördgrejer som tillhör filmerna. Det finns många som klär ut sig och det är superkul att titta på folk.

Vilken skådis var roligast att träffa?
- Hm, då får jag nog säga Robert Englund som gjorde Freddie Krueger. Det är en sådan kultfigur inom genren.

Bild: Pernilla Wellrath