2019-08-28

Medarbetarporträtt - Josefine, handläggare

Josefine jobbade på lager när hon blev tillfrågad att komma på intervju på Göteborgs Stads Parkering. Hon började för ett år sedan  i kundtjänst. Först som konsult, nu är hon fast anställd och stormtrivs. 

Det finns självklart massor av olika uppgifter att jobba med i en kundtjänst. Josefine arbetar främst med övervakningsfrågor. Och beskriver det som ”hennes lilla bäbis”.

Beskriv ”din bäbis” – vad innebär det att jobba med övervakningsfrågor?
- Det finns flera aspekter på det men det vanligaste är ju att en kund ringer och berättar att de fått en kontrollavgift, och vill överklaga.

Men är de inte ofta arga för kontrollavgiften?
- Det kan man ju tro, men de flesta kunder är lugna och sansade. Det som är roligt är att många tror att det är stört omöjligt att få rätt när man överklagar en kontrollavgift, men vi är väldigt generösa. Det är roligt att se att de blir så himla lyckliga när man avskriver den.

Men hur gör du med de vi inte kan skriva av? De kunderna är väl inte riktigt lika glada?
- Nej, så klart inte, men då får jag förklara på ett medmänskligt sätt vad anledningen är att de fått den. Det är mycket pengar och jag förstår frustationen. Men i nio fall av tio accepterar de när man väl förklarar och berättar vad de kan göra för att undvika det i framtiden. Ofta är de ju egentligen inte arga på mig utan på sig själva för de har råkat göra fel.

Det roligaste med jobbet är den goda stämningen kollegor emellan och att det går att utvecklas här, menar hon. Det är alltid roligt att gå till jobbet, menar hon.
- Ja men verkligen! Det är ingen klassisk kundtjänst utan här handlägger vi lite mer avancerade ärenden. Det tycker jag är roligt. Det är dessutom lätt att få hjälp och stöd av kollegor, alla försöker göra det så bra som möjligt för kunden – även om vi inte alltid kan ge de besked de vill ha.

Fritidssysselsättning då? Med två egna barn och ett bonusbarn på 5, 6 och 8 löser det sig rätt mycket av sig själv.

- Ja, mycket av tiden går åt att underhålla dem. Som i går när vi var på utflykt hela familjen till Ramberget. Det var supermysigt, tills vi skulle åka ut därifrån halv sju. Då insåg vi att de hade stängt grindarna så vi kom inte ut. Efter många och om kom Securitas och släppte ut oss. Det kostade 600 spänn - så det blev en dyr utflykt,  säger hon och skrattar.

Bild: Carina Gran