2019-03-01

Medarbetarporträtt - Magnus, teknisk förvaltare

Flexibelt och mångsidigt. Det är det bästa med Magnus jobb som teknisk förvaltare.
- Jag behöver utvecklas för att tycka ett jobb är roligt, och det får jag här, säger han.

”Ingen dag är den andra lik” kanske låter som en klyscha men i Magnus fall är det uttrycket verkligen sant. Eller vad sägs om följande cocktail: fastighetsförvaltning, myndighetsbesiktningar, el-revisioner, tillgänglighetsfrågor, konst, VVS- och ventilationsinspektioner, projektledning, renovering, underhåll och anbudsfrågor. För att ge några exempel på hans uppgifter.
- Och nu senast har jag bytt nyckelsystemet på alla våra anläggningar, säger han. Det är så himla roligt, att ha allt detta på sitt bord. Det är verkligen charmen med mitt jobb.

Magnus har jobbat på Parkering Göteborg sedan 2017 då ett rekryteringsbolag ställde frågan om att komma på en intervju. 
- Jag har jobbat med hyresrätt, och p-hus var något helt annat. Det gjorde mig nyfiken och tänkte jag skulle testa.Han gillar också att han få röra sig mellan olika avdelningar, eftersom det han sysslar med på dagarna alltid berör många personer. Han är anställd på Parkeringsservice med jobbar mycket tillsammans med både Bygg- och förvaltning och Marknad.

- Säg att Bygg ska skapa en parkering, så kommer jag in vad gäller till exempel belysning och el. Men där behöver också Marknad ge sin input så vi får in rätt tjänster på ytan, som last mile-lösningar, konst och annat som skapar bra funktion mot kund och gör så att parkeringarna känns trygga och säkra.

Hur reagerar folk i din omgivning när du säger att du jobbar på ett parkeringsbolag?

- De säger lite skämtsamt nästan alltid samma två saker. De undrar om jag lappar bilar och om jag får gratis parkering. Det är förstås nej på båda, men det ger mig en chans att berätta om vad jag faktiskt gör och vad det här bolaget står för. Och det brukar få tyst på dem!

- På sätt och vis är de där gamla slitna skämten rätt bra, för det blir en inkörsport för mig att vända på myntet så att säga.

Av de projekten han arbetar med just nu vill han gärna framhålla ett särskilt. Ett som kan till synes tycka enkelt men som han slitit sitt hår över rätt länge.
- Ja, P-hus Focus är ju vårt hus och under flera år har jag grunnat på hur sjutton vi ska kunna rengöra fasaden. Den är nämligen sandsten - vad vi än testat så har det inte funkat. Men nu har jag faktiskt hittat en lösning som består i att man sprutar på miljövänliga kemikalier. Det ska bli grymt roligt att se den smutsiga fasaden få en rejäl ansiktslyftning!
Foto: Bert Leandersson och Pernilla Wellrath

Foto: P-hus Koffen (Bert Lenandersson), Magnus (Pernilla Wellrath)