2023-09-15

Nu söker vi en enhetschef

Vill du vara med och utveckla Göteborgs smarta parkeringslösningar och samtidigt skapa ett grönare och mer tillgängligt Göteborg? Göteborgs Stads Parkering söker nu en engagerad och erfaren enhetschef för affärsutveckling inom avdelning Marknad och affärsutveckling.

Göteborg utvecklas och förtätas i rask takt. Staden har också högt ställda ambitioner, inte minst på hållbarhetsområdet. Parkeringar försvinner när nya kvarter byggs, vilket ställer krav på ändrat resebeteende. Samtidigt ökar kundernas förväntningar på oss och våra tjänster. Vi ser att samarbeten därför blir allt viktigare för att vi ska kunna utveckla vår affär och våra erbjudanden. Kombinationsresor, elladdning och mobilitetshubbar, parkering handlar idag inte längre bara om en stillastående bil. Det är utveckling i staden, affärsutveckling och tjänsteutveckling på en samma gång, i samma snabba takt.

Rollen innebär att hitta och utveckla samarbeten som skapar värde för vår affär och våra kunder. Du ska också ansvara för den långsiktiga utvecklingen av kunderbjudanden i en hållbar kontext. Du kommer att ha en central roll i att utveckla och optimera affärsprocesser och strategier. Du kommer också att samarbeta tätt med både privata och kommunala aktörer för att hitta nya lösningar för våra tjänster, inte minst kopplat till ett hållbart resande. Hos oss står alltid kunden i fokus. Våra tjänster och lösningar ska förenkla vardagen och göra det lätt att göra rätt. Därför är det viktigt att hela tiden ha örat mot rälsen och lyssna av kundbehov och omvärldstrender.

Göteborgs Stads Parkering erbjuder en spännande arbetsmiljö med högt i tak, där du har möjlighet att påverka Göteborgs framtid genom att utveckla innovativa parkeringslösningar. Du kommer att arbeta tillsammans med ett engagerat och kompetent team, och vi erbjuder konkurrenskraftiga förmåner och utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning inom marknad och ekonomi eller liknande
 • Har flera års erfarenhet av att arbeta i ledande befattning inom området för tjänstenHar ledarerfarenhet med både budget-, verksamhets-, och personalansvar
 • Erfarenhet av extern och intern samverkan och samordning
 • Starka kommunikationsfärdigheter och förmåga att bygga relationer
 • Flytande svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta inom politisk styrd verksamhet
 • Ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och stadsmiljö

Vi söker dig som har en samarbetsförmåga utöver det vanliga då du kommer att samarbete både internt och externt för att se till Göteborgs Stads bästa. Du ser alltid möjligheter och du är motiverad och tillräckligt modig för att utforska och utmana den befintliga situationen. Din förmåga att tänka systematiskt och förstå de komplexa sambanden inom ekonomi och miljö imponerar och är av stort värde. Ett affärstänk ska alltid finnas närvarande.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansvarsområden

 • Finna och utveckla samarbeten som skapar värde för vår affär och våra kunder
 • Ansvara för långsiktig utveckling av våra kunderbjudanden i en hållbar kontext
 • Utveckla och optimera våra affärsprocesser och strategier
 • Ansvar att leda, följa upp och utveckla arbetet inom enheten
 • Personal- och budgetansvar för din enhet
 • Samarbeten, kommunikation och nätverksbyggande

Utbildning

 • Högskola/Universitet

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta gärna rekryteringskonsult Simona Möller, simona.moller@randstad.se   

Välkommen med din ansökan på www.randstad.se så snart som möjligt, dock senast den 2023-10-04.