2022-09-14

Planera din resa

Nu pågår det många och stora infrastrukturarbeten i Göteborg vilket gör att det kan vara lite extra knöligt att ta sig fram i staden. Här har vi samlat olika tjänster som hjälper dig som färdas med bil att lättare nå din målpunkt och inte fastna i köer.

Genom att planera din resa redan innan du sätter dig i bilen reser du mer hållbart – tillsammans minskar vi utsläppen genom färre köbildningar

Trafiken.nu 
Ladda ner appen Trafiken.nu och planera din resa innan du sätter dig i bilen.
Här får du aktuell information om köer och trafikstörningar anpassat efter området du befinner dig i.

Trafik Göteborg
Webbplatsen finns till för dig som rör dig i trafiken, oavsett hur du tar dig fram. Här samlas all möjlig trafikinformation och serverar den till dig så att du vet vad som händer och kan fatta bra beslut om ditt resande. På den här webbplatsen hittar du flera olika verktyg och länkar som förhoppningsvis ska förenkla din vardag.

Veckans Trafik 
Prenumerera på Veckans Trafik. Veckans Trafik är ett nyhetsbrev med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg.
Prenumerar gör du inne på Trafiken.nu.

Styr&Ställ
Låt bilen stå och cykla den sista sträckan mellan kollektivtrafiken och din destination. På Styr&Ställs hemsida hittar du information om priser, hur det fungerar och nyheter.

Och du, visste du att om alla bilister i Göteborg skulle ställa bilen en enda dag i veckan, skulle antalet bilar minska med 20 procent. Varje vardag!