2018-10-01

Smartare kundlösningar i en stad som växer

Under året har vi satt upp kameror som läser av registreringsskyltarna på bilar som kör in och ut ur våra anläggningar. Det här gör att vi får bra data som visar på faktiska kundbeteenden. Genom att analysera dessa data kan vi också skapa, prioritera och genomföra de lösningar som får störst effekt för kunden. 

Som bekant växer Göteborg så det knakar och parkeringar påverkas av alla bostads- och infrastrukturprojekt. Det blir med andra ord viktigt att de parkeringar som finns verkligen används på ett så klokt sätt som möjligt.
En ny lösning är digitala skyltar vi nu kopplat till kamerorna. Skyltarna visar inte bara ledig parkering i en specifik anläggning utan kan också hänvisa till en annan parkering om det skulle vara fullt i den första. Under november månad beräknas vi med att dessa skyltar finns på alla våra parkeringar.

Men det naturligtvis många fler användningsområden. Till exempel kan vi nu få mer exakta beläggningsmätningar. Det i sin tur gör att vi vet om vi kan sälja fler parkeringstillstånd, eller om vi istället behöver skapa nya erbjudanden direkt baserat på data om hur kunder parkerar.
Det här systemet öppnar också upp för nya sätt att betala parkering, till exempel genom automatisk in- och utcheckning.