2022-02-28

Endast Visa, Mastercard och American Express i våra betalautomater

Från 1 juni 2022 kommer det endast vara möjligt att betala med kort kopplade till Visa, Mastercard och American Express i Parkering Göteborgs betalautomater. Det betyder att kort utan chip, exempelvis bensinkort, inte längre accepteras som betalmedel.

Betaltjänstlagen kräver en säkerhetsnivå som kort utan chip inte lever upp till. Kort med chip är alltså ett säkrare sätt att betala på. I samband med att ett avtal med vår betalleverantör löper ut under maj 2022, har vi därför inte ställt krav på hantering av kort utan chip i det nya avtalet. 

I november 2020 lanserade Parkering Göteborg en ny tjänst under namnet Tjänsteparkering. Tjänsten togs fram för att möta behovet hos anställda som vill parkera i tjänsten med hjälp av appen och därmed slippa hantering av kvitton. Med Tjänsteparkering kan företaget betala de anställdas parkering på faktura – ett smidigt alternativ för dig som tidigare betalat med ett ochippat kort.
Läs mer här: Tjänsteparkering | Parkering Göteborg

Att betala i vår betalapp Parkering Göteborg är ett smidigt sätt för dig som är privatperson att helt slippa att betala med kort i automat.