2021-02-16

Nu lanserar vi ett nytt elladdningserbjudande

Nu betalar kunderna som parkerar på avgiftsparkeringar per kWh och platskoden är densamma oavsett laddning eller inte. Laddningen aktiveras istället direkt i appen.

Det nya erbjudandet gör det enklare för kunder som vill ladda bilen på avgiftsparkering. Nu betalar kunden per kWh och platskoden är densamma oavsett laddning eller inte. Laddningen aktiveras istället direkt i appen.

Erbjudandet börjar gälla på vissa platser under vecka 8 och utökas därefter succesivt fram till vecka 10.

För områden som inte har nya skyltar på plats och uttagsnummer på laddplatsen, fungerar det gamla sättet fortsatt som vanligt - alltså unik elladdningsplatskod.

För att komma igång behöver användaren göra några steg:

- Aktivera elladdning under Min Sida i appen

- När du på plats vill ladda så kopplar du in ditt fordon, väljer platskod i appen - precis som vid vanlig parkering, och därefter gör du valet "Jag ska ladda" för att välja uttagsnummer.

- Starta parkering och laddning genom att dra åt höger.

Observera skyltarna på plats, detta eftersom inte alla platser kommer förändras samtidigt - och se till att du har senaste versionen av appen (2.17) som släpps strax innan. I den får du också en guidning i hur man gör.

Elladdningsmöjligheter finns på olika områden i stan och vi har samlat alla platser på den här sidan.

Du hittar också var du kan ladda din bil i appen Parkering Göteborg – områden med laddning på avgiftsparkering kommer ha en symbol för elladdning.