2019-04-30

Parkera på Polstjärnegatan - åk självkörande buss till Lindholmen

Undvik köer, spara pengar och testa en av framtidens "last mile/sista biten"-lösningar. Det här kan du göra genom att prova på den självkörande bussen på Lindholmen.

Från och med 24 april går en självkörande buss i skytteltrafik från Lindholmen Science Park till parkeringsplatsen vid Polstjärnegatan (bredvid Ingo-tappen och korvkiosken). Bussen ingår i ett forskningsprojekt som pågår i sex månader.

Parkera på Polstjärnegatan för 400 kr/månaden - och åk buss sista biten

Vi vill gärna att så många som möjligt provar att parkera bilen och åker sista biten med bussen. Därför har vi nu reducerat priset på parkeringen på Polstjärnegatan, både för dig som besöker området och för dig som har tillstånd. 

Två bussar går i skytteltrafik från Polstjärnegatan ner till Lindholmen Science Park vardagar mellan kl 07.00 – 18.00 och bussresan är såklart gratis. OBS! Detta tillstånd gäller enbart på parkeringen vid Polstjärnegatan.

Till dig som besöker Lindholmen

Besökare till området kan parkera på Polstjärnegatan och betala med appen Parkering Göteborg. Timtaxan är cirka 50 procent billigare än på centrala Lindholmen. Bussen ner till Lindholmen Science Park är såklart gratis och tar cirka 8 minuter. 

Till dig som har eller vill ha parkeringstillstånd

Nya kunder 

Du kan under testperioden köpa ett parkeringstillstånd som gäller för parkering vid på Polstjärnegatan, pris endast 400 kr/månaden! Bussen ner till Lindholmen Science Park är såklart gratis och den tar ca 8 minuter. 
Klicka här för att gå vidare med ansökan om parkeringstillstånd. 
OBS! Det här tillståndet gäller enbart på denna parkering.

Kunder som redan har parkeringstillstånd i området

Har du parkeringstillstånd i dag i Lindholmen kan du även parkera på Polstjärnegatan när du vill och sedan ta gratisbussen ner till Lindholmen Science Park.

Du som har tillstånd och vill parkera för 400 kr/månaden på Polstjärnegatan:

Vill du "nappa på" vårt erbjudande om att parkera för 400 kr/månaden på Polstjärnegatan? 
Klicka här för att gå vidare med ansökan om parkeringstillstånd.
OBS! Det här tillståndet gäller enbart på Polstjärnegatans parkering

Säg upp ditt befintliga tillstånd under testperioden

För att du inte ska få extra kostnader med ditt befintliga tillstånd behöver du säga upp det. Så snart du fått ditt nya tillstånd på Polstjärnegatan mejlar du oss på kundtjanst@parkeringgoteborg.se så hjälper vi dig med uppsägningen.  

Skriv Uppsägning i ärenderaden så kan vi snabbt hantera ditt ärende. Om du sedan vill ha ditt ”gamla” parkeringstillstånd ansöker du om det på nytt och får då tillbaka det.

Om projektet S3 Shared Shuttle Services 

​Den första delen i forskningsprojektet med självkörande bussar i Göteborg genomfördes under 2018 på Chalmers i Johanneberg. Andra delen startade 24 april på Lindholmen där den självkörande bussen kommer att åka mellan parkeringen på Polstjärnegatan ner till Lindholmen Science Park. Bussen går i skytteltrafik, vardagar mellan kl 07.00 – 18.00.
Bussresan tar cirka åtta mintuer och är såklart gratis.  

Du kan läsa mer om projektet här