2020-06-16

Viktigt att följa trafikregler och skyltar

Nu när det är fint väder vill många ut och bada. För dig som tar bilen är det viktigt att du enbart parkerar på anvisad plats. Främst för säkerheten på badplatsen men även att det kan bli dyrt för dig.

Viktigt att följa trafikregler och skyltar

När det är vackert väder blir det ett stort tryck på våra badplatser. Tyvärr var det många i helgen som inte följde skyltar och regler vilket tyvärr innebar att om olyckan hade varit framme skulle inte räddningstjänsten kommit fram. Det får inte ske, tänk om det hade varit du eller någon närstående till dig som inte kunde fått akutvård!

Med anledning av detta ökar vi antalet parkeringsvakter vid badplatserna för att minska risken att samma kaos uppstår igen.

Om du parkerar fel kan det dessutom bli en dyr simtur ifall du får kontrollavgift. Ställer du bilen till exempel där det är parkeringsförbud, kostar det 850 kronor och det finns ju roligare saker att lägga pengarna på.

Under normala omständigheter hade vi förstås hänvisat till kollektivtrafiken men på grund av rådande situation med Covid-19 kan vi inte göra det. Så långt det bara är möjligt – gå eller cykla i stället.

Vi för också dialog med flera andra aktörer för att se om vi ska skapa tillfälliga parkeringsplatser för att möta behovet av parkeringar. Problemet är att det råder stor brist på mark i de här områdena.

Försök gärna att hitta en badplats där inte alla andra också är - det är bra av flera skäl! Det finns gott om smultronställen för badplatser i Göteborg.

Du kan också läsa mer om Göteborgs Stads arbete gällande covid-19