Tillstånd för dig som arbetar i förvaltning

Du som är anställd i förvaltning inom Göteborgs Stad och använder privat bil ska beställa ditt parkeringstillstånd hos Parkering Göteborg.

Det finns två sätt som du kan parkera i tjänsten, antingen med din privata bil eller med tjänstefordon. Nedan ser du vad som gäller för just dig.

Använder du förvaltningens tjänstebil i arbetet?

Du behöver inte längre papperstillstånd i tjänstebilen. Det är numera digitalt och kopplat direkt till bilen. Det här tillståndet gäller klockan 00-24. Du ser vilka adresser du får parkera på i giltighetsbilagan. SF GS FS Tjänstefordon.pdf

Använder du din privata bil och behöver tillstånd?

Ditt parkeringstillstånd gäller på samtliga adresser som finns i giltlighetsbilagan. Det här tillståndet gäller klockan 00-24 under din arbetstid. Giltighetsbilagan finns under Mina sidor.

Gör så här för att ansöka om parkeringstillstånd:

1. Logga in. Om du inte har ett konto behöver du skapa ett. Det gör du på www.parkeringgoteborg.se/skapa-konto/ Observera att om du någon gång tidigare har använt appen Parkering Göteborg eller har hyrt en parkeringsplats hos oss, så har du redan ett konto. Det gäller även om det var flera år sedan du använde kontot.

2. När du loggat in på Mina Sidor finns en ruta om arbetsplatsparkering på startsidan. Klicka på den och följ instruktionerna för att ansöka om ett tillstånd inom din förvaltning. Parkeringstillståndet har samma namn som den förvaltning du är anställd i.