Besök: Slottskogen, Linné och Haga

Slottskogen

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka.

Det finns parkeringar runt Slottsskogen men de blir snabbt fulla, särskilt fina sommardagar. Vi rekommenderar i stället att åka spårvagn eller buss. AnvändVästtrafiks reseplanerare så ser du enkelt hur du tar dig dit!

Parkering i närheten

Om du behöver ta bilen, hittar du parkering vid södra delen av Slottskogen

Linné

Linnéstaden, eller kort och gott Linné, är en avslappnad stadsdel med småskalig kvarterscharm. På dagtid lockar småbutiker och kaféer och under kvällen öppnar ett myller av krogar och barer för alla åldrar.

Den trädkantade boulevarden Linnégatan sträcker sig ända från Järntorget till Slottsskogen och det är faktiskt få gator i Sverige som är så restaurangtäta. Sommarsäsongens uteserveringar har sällskap av småbutiker inom mode, hälsa, skönhet och inredning. I vanlig ordning är det även ett tips att kolla in sidogatorna. Du kan med fördel kombinera ditt besök med  Järntorget & Långgatorna och Haga.

Vi rekommenderar att du åker spårvagn eller buss. Använd Västtrafiks reseplanerare så ser du enkelt hur du tar dig dit!

Parkering i närheten

Mitt på Linnégatan hittar du  parkering vid Hagabion.

Du hittar även en större parkering bakom Järntorget, Heurlins Plats

Haga

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och namnet kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. Numera är Hagas bilfria gator kantade av små kaféer och butiker insprängda i de Göteborgstypiska landshövdingehusen.

Haga ligger på bekvämt gångavstånd från innerstan, men om du kommer med spårvagn kan du gå av på antingen Hagakyrkan eller Järntorget. Huvudstråket heter Haga Nygata och sträcker sig från Vasastan i den ena änden till Linné i den andra.

Parkering i närheten

Vid allén hittar du parkering i P-hus Skolgatan

Du hittar även en större parkering bakom Järntorget, Heurlins Plats