Besök: Slottsskogen, Linné och Haga

Slottsskogen

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest välbesökta parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka.

Parkering i närheten

Parkering hittar du vid södra delen av Slottsskogen

Linné

Linnéstaden, eller kort och gott Linné, är en stadsdel med småskalig kvarterscharm. På dagtid lockar småbutiker och kaféer och under kvällen öppnar ett myller av krogar och barer för alla åldrar.

Den trädkantade boulevarden Linnégatan sträcker sig ända från Järntorget till Slottsskogen och det är faktiskt få gator i Sverige som är så restaurangtäta. Sommarsäsongens uteserveringar har sällskap av småbutiker inom mode, hälsa, skönhet och inredning. I vanlig ordning är det även ett tips att kolla in sidogatorna. Du kan med fördel kombinera ditt besök med  Järntorget & Långgatorna och Haga.

Parkering i närheten

Mitt på Linnégatan hittar du  parkering vid Hagabion.

Google maps-länk till en större parkering bakom Järntorget, Heurlins Plats

Heurlins Plats

Mellan Stena Danmarksterminal och Järntorget ligger Heurlins Plats Södra och Norra. Dessa parkeringar ligger några minuter från Järntorget, Långgatorna, Haga och Rosenlund. 

Google maps-länk för att hitta till Heurlins plats från Oskarsleden från Majorna eller direkt efter Götatunneln.

Haga

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och namnet kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. Numera är Hagas bilfria gator kantade av små kaféer och butiker insprängda i de Göteborgstypiska landshövdingehusen.

Haga ligger på bekvämt gångavstånd från innerstan, men om du kommer med spårvagn kan du gå av på antingen Hagakyrkan eller Järntorget. Huvudstråket heter Haga Nygata och sträcker sig från Vasastan i den ena änden till Linné i den andra.

Parkering i närheten

Vid allén hittar du parkering i P-hus Skolgatan

Google maps-länk till en större parkering bakom Järntorget, Heurlins Plats

Betala med appen

Ladda ner appen Parkering Göteborg från App Store
Ladda ner appen Parkering Göteborg från Google Play