Digitala lösningar

Digitalisering påverkar oss alla, och förändrar också kundbeteenden. För oss är det viktigt att ligga i framkant och kunna erbjuda det som våra kunder förväntar sig och behöver.

Här kan du läsa om några av de digitala tjänster vi erbjuder idag.

Appen Parkering Göteborg

Vår app Parkering Göteborg lanserades redan vid årsskiftet 2016/2017 och utvecklas ständigt. I appen finns smarta funktioner för att hitta och betala parkering, utan att i förväg behöva veta hur länge du vill parkera. Här kan du även se dina parkeringstillstånd och starta elladdning. Du hittar frågor och svar för ett stort antal vanliga frågor direkt i appen. Dessutom kan du köpa din kollektivtrafikbiljett i vår app. Den här funktionen har vi tagit fram tillsammans med Västtrafik för att främja ett hållbart resande i form av en kombinerad mobilitet, där du parkerar bilen en bit bort och tar spårvagn eller buss sista biten till din målpunkt.

Realtidskameror

Realtidskamerorna visar var det finns lediga parkeringsplatser. Det här är viktigt för att minska trafiken som uppstår då många cirkulerar för att leta efter någonstans att parkera. Tjänster som realtidskameror blir allt viktigare när staden förtätas. På så sätt kan vi använda de parkeringsytor som finns på ett klokt sätt.

Biljettlös parkering

Sedan några år tillbaka är våra betalautomater biljettlösa. Fördelarna är flera. Du slipper gå tillbaka och lägga papperlappen i bilen. Vi sparar på papper och därmed på miljön. Dessutom vet ingen hur länge du tänker vara borta vilket gör det svårare för eventuella tjuvar.

Självservice i Företagsportalen

Företagarnas behov skiljer sig från privatbilisternas. Därför lanserade vi 2019 vår företagsportal som gör hantering av företagets parkeringar enklare. I portalen hanterar administratören på ditt företag på egen hand parkeringar och behörigheter. Självklart finns vi alltid som stöd när det behövs.

Digitala parkeringstillstånd

Med ett parkeringstillstånd får du parkera inom ett särskilt område och i mån av plats. Våra tillstånd är idag digitala vilket gör att dem enklare att hantera i vår app och också ”flytta” mellan bilar om olika bilar används för samma tillstånd.

Kundforum på nätet

Vårt kundforum är en levande FAQ som drivs av våra kunders behov, och hjälper kunderna att snabbt få svar på aktuella frågor. Här kan du enkelt själv lösa ditt ärende eller skicka in en egen fråga. Besökarantalet i kundforumet ökar och ”på köpet” får vi värdefulla kundinsikter som hjälper oss i vårt förbättringsarbete.