Ladda med parkeringstillstånd

Om du har ett parkeringstillstånd kan du använda elladdning på området där ditt tillstånd gäller. Du kan även ladda bilen med tjänsten Tillståndspott. Koppla in laddaren i uttaget och starta laddningen direkt i appen Parkering Göteborg. Du betalar för det du faktiskt laddar.

Elladdning för fler

Vi har arbetat kontinuerligt med utveckling av tjänsten elladdning för effektivare användning av den gemensamma laddinfrastrukturen i Göteborg. Genom att använda tjänsten parkeringstillstånd får du även tillgång till laddplatser. Vi vill att så många kunder som möjligt ska kunna nyttja våra parkeringsplatser och laddplatser i staden. Du betalar per kilowattimma för att ladda din bil.

Vill du läsa mer? Kika i så fall på sektionen Frågor och svar elladdning.

Säkerställ att du uppdaterat appen till den senaste versionen för att laddfunktionen ska fungera.

Hur vet jag att det kommer finnas en laddare ledig när jag behöver den?

Platserna är reserverade så att endast parkerande kunder med laddbart fordon tillåts stå på platsen, vilket minskar risken för att laddplatserna är upptagna. Vi erbjuder inte fasta elladdningsplatser, men arbetar ständigt med att bygga fler laddplatser där vi ser att det behövs.

Du kan också hjälpa oss genom att fylla detta formulär om du anser att någon parkeringsanläggning är i behov av fler laddplatser.

Undantag

Det finns ett antal parkeringsytor med laddstationer som det inte går att betala per kWh på, istället betalar du en förhöjd timtaxa. Detta gäller både laddning med tillståndsparkering och besöksparkering. Anledningen är att dessa laddare för tillfället inte är fullt integrerade i vårt system. De ytor som berörs är Salviagatan 19-63 och P-hus Kaneltorget.